Podcast

Poikkeustila-podcast, jakso 17: Meggua poikkeustilassa

26 toukokuun, 2020

Miten liiketoimintakonsepti Meggua, jonka ytimessä on grillaaminen ja yhteisöllisyys, sopeutuu poikkeustilaan. Aiheesta keskustelemassa yrittäjä, grillijumalatar Kreetta Ahonen!

Jakson vieras: Kreetta Ahonen

Kreetta tunnetaan muun muassa verkkokauppayrittäjänä, yrittäjäjärjestöaktiivina, Metkumetsän pormestarina, kamado-grillauksen hallitsevana Suomen mestarina ja grillauksen ilosanoman levittäjänä.

Vinkee-heijastinkaupan pyörittämisen lisäksi Kreetta alkoi kehittää viime syksynä grillaukseen keskittynyttä Meggua-brändiä, jonka kanssa hän astui tänä keväänä ruokakaapista ulos.

Poikkeustilassa

Megguan kesäsuunnitelmissa oli mesuja, polttareita ja tapahtumia, jotka peruttiin yksi toisensa jälkeen. Idearikkaana someaktiivina Kreetta keksi siitää grillikurssit pikapikaa digitaaliseen maailmaan, ja jo vappuna Facebookissa grillattiin livenä burgereita. Yhteistyökumppanuuksien myötä grillilivejä lähetetään koko kevät ja kesä, joten grillauksen ilosanoman levittäminen jatkuu, vaikka tapa vähän poikkeaakin suunnitellusta!

Poikkeustilan jälkeen

Ruoka on aina koonnut ihmisiä yhteen. Grillauksen ja hyvän ruoan lisäksi Megguassa onkin kyse yhteisöllisyydestä ja elämänilosta. Asiakkaiden kohtaaminen on Kreetalle tärkeää ja se on ollut yllättävänkin helppoa siirtää sosiaalisen median livelähetyksiin. Paljon messuja ja tapahtumia kiertänyt grillijumalatar uskoo, että Poikkeustilan mukanaan tuoma digiloikka on tuonut esiin niin paljon hyviä käytänteitä, että parhaat niistä jäävät varmasti pysyvään käyttöön.

Kreetta on paitsi yrittäjänä, myös yrittäjäjärjestöaktiivina päässyt seuraamaan koronatilanteen vaikutuksia läheltä ja kuullut tarinoita sen vaikutuksesta laidasta laitaan. Alun epätoivo ja pelko on vaihtumassa hyväksyntään, jolloin panikoinnin sijasta yrityksissä riittää voimavaroja myös tulevaisuuden suunnittelulle. Oman Megguan ja Vinkeen puitteissa Kreetta valmistautuu syksyyn kuten ennenkin, vaikka ei tiedä mitä ja mikä siellä silloin odottaa.

Osallistu keskusteluun

Hyvä lukija, olemme kaikki yhdessä poikkeustilassa ja yhdessä me siitä myös selviämme. Toivommekin, että tulet mukaan jakamaan sisältöjä, toimintatapoja ja ideoita – kaikkia niitä tarinoita, jotka auttavat meitä löytämään uusia ratkaisuja poikkeustilasta selviämiseen. Osallistu keskusteluun, kysy, kommentoi ja ehdota vieraita Poikkeustila-podcastin Facebook-sivulla, Instagramissa  tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, yhteystiedot löytyvät täältä.

Jakson linkit

Lisää Poikkeustilaa

Yhteistyökumppanit

Poikkeustila-podcastin yhteistyökumppaneita ovat OP Keski-Suomi, Keski-Suomen Yrittäjät, Keski-Suomen liitto, Business Jyväskylä ja Jyväskylän kaupunki.

Marita Hurme

Maatu on podcast-addikti, jonka ammatillinen identiteetti rakentuu palvelumuotoilu, asiakasymmärrys ja sisältömarkkinointi -kolmiyhteyden varaan. P.S. Hän on myös porilainen! #tua   

COPYRIGHT @ 2024 KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN   .   ROTIA   .   PRKL  .  TIETOSUOJASELOSTE