Podcast

Poikkeustila-podcast, jakso 15: Konepaja poikkeustilassa

13 toukokuun, 2020

Vuonna 1986 perustettu uuraislainen konepaja Jake-Man Oy on selvinnyt mm. lamasta, it-kuplasta, finanssikriisistä ja Ukrainan kriisistä. Viimevuotisen omistajanvaihdoksen myötä yritys siirtyi niin vahvalle kasvu-uralle, että edes koronapandemia ei tunnu sitä pysäyttävän.

Jakson vieras: Veli-Pekka Niemistö

Veli-Pekan työura alkoi kesätyöläisenä raksalla ja opiskelujen myötä hän päätyi tulosvastuullisiin ja kansainvälisiinkin hommiin. Tulosvastuullisssa töissä tuli menestystä ja Veli-Pekka alkoi pohtia oman yrityksen pyörittämistä. Kun kumppaneiksi löytyivät … ja … alkoi keskisuomalaisen, vahvaa kasvupotentiaalia omaavan yrityksen etsintä. Ja niin löydettiin Jake-Man Oy.

Veli-Pekka on tyyppi, joka tykkää touhuta monenlaista mielenkiintoista päiväduuninsa ohella ja harrastuksiin kuuluu esimerkiksi Ammox-nimisen yrityksen!

Konepaja poikkeustilassa

Alkuvuodesta 2020 omistajavaihdoksesta oli kulunut puolisen vuotta ja uudistuksia oli jo ehditty tehdä: panostukset markkinointiin, Google-optimointiin ja toimintatapojen kehittämiseen olivat saaneet kasvukäyrät kapuamaan odotuksiakin jyrkemmin kohti oikeaa ylänurkkaa.

Heti koronauutisoinnin kiihtyessä yrityksessä alettiin varautua: pohdittiin vaihtoehtoisia skenaarioita, lisättiin yhteydenpitoa asiakkaisiin, toimittajiin ja rahoittajiin, hamstrattiin raaka-aineita ja ylipäätään seurattiin tilannetta erittäin aktiivisesti. Nopeasti kävi ilmi, että yritys on yksi niistä onnekkaista, joihin tilanne ei tunnu juurikaan vaikuttavan: raaka-ainekanavat toimivat edelleen hyvin ja tarjouspyyntöjä tulee entiseen malliin.
Käytännön tasolla poikkeustila näkyykin yrityksessä tällä hetkellä lähinnä niin, että taukotilan sijasta porukka evästää pitkin poikin pajaa!

Poikkeustilan jälkeen

Ensi syksyyn asti kaikki näyttää Jake-Manissa hyvältä: tilauskanta on vahva, työntekijät voivat hyvin ja tunnelma on optimistinen. Kesän ja syksyn aikana tehdään kaikki mahdollinen, että talvi jatkuisi samoin: mietitään säästökohteita, prosessien tehostamista, muutoksen mahdollisuuksia ja rekrytoidaan niitä parhaita tekijöitä, jotka korona on jättänyt työttömiksi. Talvesta tuskin tulee yrityksen historia paras, mutta siitä voi tulla hyvä. Mielenkiintoinen siitä joka tapauksessa tulee!

Osallistu keskusteluun

Hyvä lukija, olemme kaikki yhdessä poikkeustilassa ja yhdessä me siitä myös selviämme. Toivommekin, että tulet mukaan jakamaan sisältöjä, toimintatapoja ja ideoita – kaikkia niitä tarinoita, jotka auttavat meitä löytämään uusia ratkaisuja poikkeustilasta selviämiseen. Osallistu keskusteluun, kysy, kommentoi ja ehdota vieraita Poikkeustila-podcastin Facebook-sivulla, Instagramissa  tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, yhteystiedot löytyvät täältä.

Jakson linkit

Lisää Poikkeustilaa

Yhteistyökumppanit

Poikkeustila-podcastin yhteistyökumppaneita ovat OP Keski-Suomi, Keski-Suomen Yrittäjät, Keski-Suomen liitto, Business Jyväskylä ja Jyväskylän kaupunki.

Marita Hurme

Maatu on podcast-addikti, jonka ammatillinen identiteetti rakentuu palvelumuotoilu, asiakasymmärrys ja sisältömarkkinointi -kolmiyhteyden varaan. P.S. Hän on myös porilainen! #tua   

COPYRIGHT @ 2024 KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN   .   ROTIA   .   PRKL  .  TIETOSUOJASELOSTE