Podcast

Poikkeustila, jakso 09: Tiedotusvälineiden rooli poikkeustilassa

16 huhtikuun, 2020

Keskisuomalainen ja YLE: neljäs valtiomahti poikkeustilassa

 

  • Vieras 01: Inkeri Pasanen, sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimittaja
  • Vieras 02: Aki Karjalainen YLE Jyväskylän, Mikkelin ja Savonlinnan toimitusten päällikkö
  • Jakso kuunneltavissa SoundCloudissa ja Spotifyssa

Poikkeustila-podcastin yhdeksännen jakson vieraina ovat Inkeri Pasanen sanomalehti Keskisuomalaisesta ja Aki Karjalainen YLEn aluetoimituksesta! Keskustelimme näiden kahden, meille kaikille keskisuomalaisille niin merkityksellisen median konkarin kanssa muun muassa siitä, mikä on tiedottamisen, viestinnän ja ylipäänsä tiedotusvälineiden rooli poikkeustilassa.

Jakson vieraat

Inkeri Pasanen on työskennellyt jo vuosikymmeniä Keskisuomalaisen riveissä, ennen varapäätoimittajuuttaan muun muassa kulttuuritoimituksen esimiehenä. Esimiesvelvoitteiden lisäksi Inkku myös kirjoittaa Keskisuomalaiseen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Lapsesta asti radiota rakastanut Aki Karjalainen tunnettiin ennen nykyistä päällikkötehtääväänsä YLEllä esimerkiksi radiotoimittajana ja yrittäjänä, istuipa mies Radiomedian hallituksessakin.

Jakson aihe

Podcastissa pohdittiin, mikä on tiedotusvälineiden yhteiskunnallinen tehtävä ja onko poikkeustila muuttanut sitä jotenkin. Entä mitä neljännen valtiomahdin vallasta on jäljellä? Mistä diginatiivit hankkivat koronatietonsa? Miten toimitusten arki on muuttunut? Saadaanko Keskisuomalainen painoon, jos koko henkilöstö määrätään etätöihin? Mitkä poikkeustilan muutoksista jäävät pysyviksi toimintatavoiksi ja käytänteiksi? Miten audion merkitys on kasvanut, myös sanomalehdessä?

Osallistu keskusteluun

Hyvä lukija, olemme kaikki yhdessä poikkeustilassa ja yhdessä me siitä myös selviämme. Toivommekin, että tulet mukaan jakamaan sisältöjä, toimintatapoja ja ideoita – kaikkia niitä tarinoita, jotka auttavat meitä löytämään uusia ratkaisuja poikkeustilasta selviämiseen. Osallistu keskusteluun, kysy, kommentoi ja ehdota vieraita Poikkeustila-podcastin Facebook-sivulla, Instagramissa  tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, yhteystiedot löytyvät täältä.

Jakson linkit

Lisää Poikkeustilaa

Yhteistyökumppanit

Poikkeustila-podcastin yhteistyökumppaneita ovat OP Keski-Suomi, Keski-Suomen Yrittäjät, Keski-Suomen liitto, Business Jyväskylä ja Jyväskylän kaupunki.

Marita Hurme

Maatu on podcast-addikti, jonka ammatillinen identiteetti rakentuu palvelumuotoilu, asiakasymmärrys ja sisältömarkkinointi -kolmiyhteyden varaan. P.S. Hän on myös porilainen! #tua   

COPYRIGHT @ 2024 KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN   .   ROTIA   .   PRKL  .  TIETOSUOJASELOSTE