Töitä

JAMK, HoksHarkka-hanke videotuotanto

3 helmikuun, 2023

Silloin kun pääsee tekemään käsikirjoitettuja videosisältöjä asiakkaan kanssa joka luottaa meidän osaamiseen ja näkemykseen – se on upeaa. Tämä ei tarkoita, että me vaan tiputellaan ideoita ja painetaan kaasua omilla ehdoilla. Ei! Yhdessä näitä tehdään ja niin nytkin HoksHarkka-hankeen osalta.

Projekti nytkähti liikkeelle Prässillä, jossa oli paikalla hankeen ihmisiä eri organisaatioista (JAMK, GRADIA, Jyväskylän yliopisto). Prässissä käytiin läpi Tilaajan toiveita, katseltiin erilaisia referenssejä ja avattiin videotuotantoa: miten ja mistä tuotanto rakentuu? mistä hinnoittelu koostuu? mitä asioita on huomioitava sisällön suunnittelussa? Tähän onkin hyvä lisätä, että kun Sinulla on kysymyksiä ja tarpeita koskien videotuotantoja, niin meidän Tuottajaluotsi-palvelu on käytössäsi. Suokaa anteeksi pieni mainos tähän väliin.

Prässin tietojen perusteella ruvettiin työstämään käsikirjoitusta, joka eteni normaalissa kahden tarkistuskierroksen syklissä, jonka hyväksynnän jälkeen alkoi tuotannon suunnittelu. Meidän loistavat näyttelijämme Laura Häkkinen, Marianna Räsänen ja Tuomas Koskela olivat yhden lukuharjoituksen jälkeen valmistautuneet niin hyvin, että kuvaukset menivät lopulta purkkiin alle suunnitellun aikataulun. Tämä on todella harvinaista. Eikä ne yllätykset loppuneet tähän, vaan kun yleensä jälkitöiden (editointi, äänityöt ja värinmäärittely) tarkistuskierroksia on kaksi, niin tämä tuotanto meni kerralla purkkiin, niinkuin suurin osa noista otoista.

Filmit löytyvät täältä

Tuotanto: Rotia PRKL
Käsikirjoitus ja ohjaus: Kari Toiviainen
Kuvaus ja jälkityöt: Jani Lahtinen
Näyttelijät: Marianna Räsänen, Laura Häkkinen ja Tuomas Koskela
Äänitys: Eero Vehniäinen
Tuottaja: Teppo Haapasalo

Niin ja näin kommentoi asiakas lopputulosta,

”Nämä kaikki kolme videota ovat oikein hyviä, olemme tyytyväisiä! Kaiken kaikkiaan näissä on hienosti tunnetta ja vuorovaikutusta ja sopivanlainen tunnelma! HoksHarkassa ajatellut teemat tulevat hyvin esiin. Videot toimivat yksittäin ja kokonaisuutena – ja varmastikin monenlaisen keskustelun aloittajana. Kiitoksia paljon!”, Mervi Kuustie, asiantuntija ja HoksHarkka-hankeen projektipäällikkö, JAMK / Jyväskylän ammattikorkeakoulu

COPYRIGHT @ 2024 KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN   .   ROTIA   .   PRKL  .  TIETOSUOJASELOSTE